Ακράτεια ούρων από έπειξη

)Η ακράτεια ούρων στις γυναίκες διακρίνεται σε ακράτεια ούρων στην προσπάθεια, σε ακράτεια ούρων από έπειξη και σε ακράτεια ούρων μικτού τύπου. Η ακράτεια ούρων από έπειξη είναι ο δεύτερος πιο συχνός τύπος. Όταν αναφερόμαστε σε ακράτεια ούρων από έπειξη, περιλαμβάνουμε και περιπτώσεις που έχουν την ίδια αιτία αλλά πιο ήπια συμπτωματολογία.

Η συχνουρία, η έπειξη προς ούρηση, και η νυχτουρία αποτελούν συμπτώματα που περιλαμβάνονται στη διαγνωστική ομπρέλα του Συνδρόμου Υπερδραστήριας Κύστης. Οι αιτίες είναι το γήρας, οι κακές συνήθειες ούρησης σε μικρότερες ηλικίες, το ιστορικό κακώσεων της ουροδόχου κύστης, ενώ η ακράτεια ούρων από έπειξη μπορεί να συνυπάρχει με καταστάσεις όπως η πρόπτωση γεννητικών οργάνων.

Σε περιπτώσεις ακράτειας ούρων από έπειξη που δεν βελτιώνονται με τη χορήγηση φαρμακευτικής θεραπείας, είναι δυνατή η επιλογή της ενδοκυστικής έγχυσης αλλαντοϊκής τοξίνης (ΒΟΤΟΧ). Η επέμβαση γίνεται με όλα τα είδη αναισθησίας [τοπική, περιοχική (ραχιαία ή επισκληρίδιος), γενική ενδοτραχειακή). Η διάρκεια του χειρουργείου είναι συνήθως <30΄.

Η ασθενής φέρει ουροκαθετήρα (foley) τουλάχιστον για τις πρώτες 6 ώρες. Στη συνέχεια, ο ουροκαθετήρας αφαιρείται και περίπου 6 ώρες αργότερα ελέγχουμε για να επιβεβαιώσουμε την ομαλή λειτουργία της ουροδόχου κύστης. Η παραμονή στην κλινική είναι συνήθως 1 βράδι ή το χειρουργείο γίνεται στα πλαίσια χειρουργείου ημέρας (day surgery). Κατά το εξιτήριο, συστήνεται η συνέχεια αγωγής με αντιβιοτικά και παυσίπονα για 5-10 ημέρες. Μετά από 5 ημέρες περίπου, οι ενοχλήσεις από την επέμβαση είναι ελάχιστες. Η πλήρης επιστροφή στην καθημερινότητα και η έναρξη σεξουαλικών επαφών γίνεται μετά από 4-6 εβδομάδες

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

(Ώρες επισκέψεων )

Δευτέρα – Παρασκευή   17:30μμ – 21:30μμ

(Ώρες επικοινωνίας)

Δευτέρα-Παρασκευή     11:00πμ – 22:00μμ

Τετάρτη                              Κλειστά

Για  ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο

2310 287067

6977227190

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Icon

ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Έχοντας θέσει ως κοινό μας στόχο την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών, εργαζόμαστε όλοι από κοινού για την πραγματοποίηση του στόχου αυτού, καθώς έτσι πιστεύουμε πως πραγματοποιούμε και το καθήκον μας ως ιατροί.

themis-mikos

ΜΙΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας (Ουρογυναικολογία)

markou-margarita

ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Μαία

limberiadis-petros

ΛΥΜΠΕΡΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Γυναικολόγος