Γυναικολογικό ενδοκολπικό υπερηχογράφημα

Το ενδοκολπικό υπερηχογράφημα διενεργείται καθώς η ασθενής κάθεται στο γυναικολογικό boom ή σε ένα απλό εξεταστικό κρεβάτι λυγίζοντας τα πόδια. Αξιολογείται η μήτρα, το ενδομήτριο, ο τράχηλος της μήτρας, οι ωοθήκες, και ο δουγλάσσειος χώρος.

Η μήτρα ελέγχεται για το μέγεθός της, το σχήμα της, την παρουσία ινομυωμάτων ή αδενομύωσης, την παρουσία ουλής στην περιοχή της καισαρικής τομής. Το ενδομήτριο ελέγχεται για την παρουσία μορφωμάτων (πολύποδες ή ινομυώματα), το σχήμα της κοιλότητας, το πάχος του στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση ή ακόμη και την παρουσία συμφύσεων.

Οι ωοθήκες ελέγχονται για το σχήμα και το μέγεθός τους, την παρουσία ωοθυλακίων, την παρουσία λειτουργικών κύστεων, αλλά και την παρουσία μορφωμάτων που θα πρέπει να ελεγχθούν. Ο δουγλάσσειος χώρος μπορεί να έχει ελεύθερο υγρό, ενώ μπορεί να ανευρεθούν μορφώματα που χρήζουν περαιτέρω ελέγχου.

Στην αξιολόγηση των παθήσεων του πυελικού εδάφους, το υπερηχογράφημα χρησιμοποιείται για την εκτίμηση της ουρήθρας, της ουροδόχου κύστης και των κολπικών τοιχωμάτων. Η ουρήθρα ελέγχεται για το μήκος της, την παρουσία μορφωμάτων όπως εκκολπώματα ή κύστεις, την παρουσία ξένων σωμάτων όπως ταινίες ακράτειας, αλλά και την κινητικότητα της.

Η ουροδόχος κύστη ελέγχεται για το υπόλοιπο ούρων μετά την ούρηση, το πάχος του εξωστήρα, την παρουσία ξένων σωμάτων όπως λίθοι ή παθολογικών μορφωμάτων όπως θηλώματα. Τα κολπικά τοιχώματα ελέγχονται για την παρουσία κύστεων, την κινητικότητά τους, αλλά και την παρουσία ιδιαίτερων παχύνσεων, όπως ενδομητρίωση.

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

(Ώρες επισκέψεων )

Δευτέρα – Παρασκευή    17:30μμ – 21:30μμ


(Ώρες επικοινωνίας)

Δευτέρα-Παρασκευή       11:00πμ – 22:00μμ


Τετάρτη                              Κλειστά


Για  ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο

2310 287067

6977227190

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Icon

ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Έχοντας θέσει ως κοινό μας στόχο την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών, εργαζόμαστε όλοι από κοινού για την πραγματοποίηση του στόχου αυτού, καθώς έτσι πιστεύουμε πως πραγματοποιούμε και το καθήκον μας ως ιατροί.

themis-mikos

ΜΙΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας (Ουρογυναικολογία)

markou-margarita

ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Μαία

limberiadis-petros

ΛΥΜΠΕΡΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Γυναικολόγος