Ακράτεια ούρων στην προσπάθεια

Η ακράτεια ούρων στις γυναίκες διακρίνεται σε ακράτεια ούρων στην προσπάθεια, σε ακράτεια ούρων από έπειξη και σε ακράτεια ούρων μικτού τύπου. Η ακράτεια ούρων στην προσπάθεια είναι ο πιο συχνός τύπος. Οι γυναίκες που έχουν ακράτεια ούρων στην προσπάθεια παρουσιάζουν απώλεια ούρων όταν αυξάνεται η ενδοκοιλιακή τους πίεση.

Οφείλεται στην ανεπαρκή στήριξη της ουρήθρας, στην αδυναμία του σφιγκτηριακού μηχανισμού της ουρήθρας ή σε συνδυασμό και των δύο. Οι αιτίες είναι η κύηση, ο τοκετός, η κληρονομικότητα, ο χρόνιος βήχας, η χρόνια δυσκοιλιότητα και οι βαριές χειρωνακτικές εργασίες.

Οι γυναίκες που έχουν ακράτεια ούρων στην προσπάθεια παρουσιάζουν απώλεια ούρων όταν βήχουν, όταν γελούν, όταν φτερνίζονται, όταν σηκώσουν κάποιο βάρος, όταν κινηθούν έντονα ή ακόμη και όταν γυμνασθούν. Σε βαριές περιπτώσεις μπορεί να παρατηρείται απώλεια ούρων ακόμη και στην ήπια κίνηση.

Η ακράτεια ούρων στην προσπάθεια διακρίνεται σε ήπιου, μετρίου και σοβαρού βαθμού. Στην ήπιου βαθμού ακράτεια ούρων έχουμε συνήθως μικρή απώλεια ούρων και όχι συχνά (λιγότερο από 2-3 φορές την εβδομάδα). Στις περιπτώσεις αυτές συνήθως δεν είναι απαραίτητη η χρήση προφύλαξης. Στην μετρίου βαθμού ακράτεια ούρων έχουμε συνήθως μικρή έως μέτρια απώλεια ούρων σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Στις περιπτώσεις αυτές συνήθως είναι απαραίτητη η χρήση προφύλαξης, αλλά περιορίζεται σε ήπια μέσα (2-3 σερβιετάκια την ημέρα). Στην σοβαρού βαθμού ακράτεια ούρων έχουμε συνήθως μέτρια εώς μεγάλη απώλεια ούρων σχεδόν σε καθημερινή βάση. Στις περιπτώσεις αυτές συνήθως είναι απαραίτητη η χρήση προφύλαξης, για την οποία επιστρατεύονται έως και 3-4 ενισχυμένες σερβιέτες ημερησίως.

Η ακράτεια ούρων από προσπάθεια δεν αποτελεί απειλητικό για τη ζωή πρόβλημα υγείας. Παρόλα αυτά, είναι μία πολύ ενοχλητική κατάσταση, και οι περισσότερες γυναίκες σπαταλούν χρόνο, ενέργεια και χρήμα για να την αντιμετωπίσουν: χρόνο και ενέργεια για να διατηρηθούν καθαρές και να απομακρύνουν άσχημες οσμές και μη καθαρά ρούχα, χρήματα για την αγορά σερβιετών και ειδών υγιεινής για την ακράτεια.

Επιπλέον, είναι δεδομένο ότι η ακράτεια ούρων υπονομεύει κάθε είδους κοινωνικότητα: από την απλή έξοδο από το σπίτι, έως και τις συναντήσεις με την οικογένεια ή τους φίλους. Τέλος, η ακράτεια ούρων αποψιλώνει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας αποδιοργανώνοντας την καλή εικόνα εαυτού, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στην επιδείνωση της σεξουαλικής ζωής

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

(Ώρες επισκέψεων )

Δευτέρα – Παρασκευή    17:30μμ – 21:30μμ


(Ώρες επικοινωνίας)

Δευτέρα-Παρασκευή       11:00πμ – 22:00μμ


Τετάρτη                              Κλειστά


Για  ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο

2310 287067

6977227190

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Icon

ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Έχοντας θέσει ως κοινό μας στόχο την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών, εργαζόμαστε όλοι από κοινού για την πραγματοποίηση του στόχου αυτού, καθώς έτσι πιστεύουμε πως πραγματοποιούμε και το καθήκον μας ως ιατροί.

themis-mikos

ΜΙΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας (Ουρογυναικολογία)

markou-margarita

ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Μαία

limberiadis-petros

ΛΥΜΠΕΡΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Γυναικολόγος