Ατροφία γεννητικών οργάνων Θεραπεία

Οι εφαρμογές της τεχνολογίας την τελευταία πενταετία έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται στο πεδίο των παθήσεων του πυελικού εδάφους. Η τεχνολογία LASER προκαλεί τοπική αναζωογόνηση στους κολπικούς ιστούς. Στη συνέχεια, το κολπικό επιθήλιο βελτιώνεται σε ό,τι αφορά τη σπαργή, τη ζωντάνια και τη ενυδάτωσή του.

Η κύρια χρήση της τεχνολογίας στις παθήσεις του πυελικού εδάφους εντοπίζεται στην καταπολέμηση των τοπικών επιπλοκών του ουρογεννητικού συνδρόμου της εμμηνόπαυσης (ατροφία κόλπου, ατροφική κολπίτιδα, δυσχέρεια στη σεξουαλική επαφή, δυσπαρευνία).

Παραδοσιακά, ο έλεγχος των συμπτωμάτων της ατροφίας κόλπου επιτυγχάνεται με τη χρήση τοπικών ορμονών (οιστρογόνα). Επίσης, η χρήση θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης από το στόμα ή διαδερμικά, μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στον κόλπο. Η χρήση έχει στον κόλπο τα ίδια αποτελέσματα με τη χρήση οιστρογόνων. Πλεονεκτεί, όμως, στο ότι ενώ τα οιστρογόνα χορηγούνται σε καθημερινή βάση, η εφαρμογή γίνεται με τη μορφή συνεδρίας στο ιατρείο και το αποτέλεσμα διαρκεί για περισσότερο από 12 μήνες. Συνήθως, για να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα για αναζωογόνηση του κόλπου, συστήνεται η διενέργεια 3 συνεδριών LASER κόλπου με μεσοδιάστημα 4-6 εβδομάδων.

Επίσης, υπάρχει ένα μεγάλος αριθμός γυναικών που έχουν ατομικό η οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού και είναι πολύ επιφυλακτικές να λάβουν οιστρογόνα, έστω και σε τοπικές μορφές. Η εφαρμογή αποτελεί ιδανική επιλογή στις περιπτώσεις αυτές, καθώς έχει την ίδια τουλάχιστον αποτελεσματικότητα με τα οιστρογόνα, χωρίς οι γυναίκες να εκτίθενται στους ενδεχόμενους ορμονικούς κινδύνους

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Δευτέρα – Παρασκευή                                                       8:00- 17:00
Σάββατο9:30 – 17:00
Κυριακή9:30 – 15:00

Για  ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο

2310 287067

6977227190

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Icon

ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Έχοντας θέσει ως κοινό μας στόχο την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών, εργαζόμαστε όλοι από κοινού για την πραγματοποίηση του στόχου αυτού, καθώς έτσι πιστεύουμε πως πραγματοποιούμε και το καθήκον μας ως ιατροί.

themis-mikos

ΜΙΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας (Ουρογυναικολογία)

markou-margarita

ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Μαία

limberiadis-petros

ΛΥΜΠΕΡΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Γυναικολόγος