Ασκήσεις / Φυσικοθεραπεία πυελικού εδάφους

Η φυσικοθεραπεία του πυελικού εδάφους αποτελεί την πρώτη γραμμή της συντηρητικής θεραπείας για τις παθήσεις του πυελικού εδάφους, δηλαδή για την ακράτεια ούρων και τη χαλάρωση των πυελικών οργάνων.

Η φυσικοθεραπεία του πυελικού εδάφους σκοπεύει στην εκγύμναση των μυών του πυελικού εδάφους ώστε αυτοί να είναι σε θέση (α) να συμμετέχουν πιο αποτελεσματικά στην εγκράτεια ούρων, (β) να παρέχουν επαρκή στήριξη στα όργανα του πυελικού εδάφους και (γ) να χαλαρώνουν σε περιπτώσεις αυξημένης τονικότητας.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της φυσικοθεραπείας του πυελικού εδάφους. Ο πιο απλός τρόπος είναι η εκγύμναση των μυών του πυελικού εδάφους κατά τρόπο συστηματικό και καθημερινό (ασκήσεις Kegel).

Συχνά, προστίθενται βοηθήματα όπως κολπικοί κώνοι ή σφαίρες, που βοηθούν στην στοχευμένη εκγύμναση των μυών του πυελικού εδάφους. Η διενέργεια φυσικοθεραπείας πυελικού εδάφους γίνεται κατά τρόπο ακόμη πιο σωστό, όταν αναζητείται η συμβουλή/παρακολούθηση από φυσικοθεραπευτή.

Η δράση της φυσικοθεραπείας πυελικού εδάφους στη βελτίωση της ακράτειας ούρων φθάνει το μέγιστο μετά από 4-6 μήνες, ενώ για να διατηρηθεί θα πρέπει να συνεχίζονται οι ασκήσεις συστηματικά.

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

(Ώρες επισκέψεων )

Δευτέρα – Παρασκευή    17:30μμ – 21:30μμ


(Ώρες επικοινωνίας)

Δευτέρα-Παρασκευή       11:00πμ – 22:00μμ


Τετάρτη                              Κλειστά


Για  ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο

2310 287067

6977227190

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Icon

ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Έχοντας θέσει ως κοινό μας στόχο την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών, εργαζόμαστε όλοι από κοινού για την πραγματοποίηση του στόχου αυτού, καθώς έτσι πιστεύουμε πως πραγματοποιούμε και το καθήκον μας ως ιατροί.

themis-mikos

ΜΙΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας (Ουρογυναικολογία)

markou-margarita

ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Μαία

limberiadis-petros

ΛΥΜΠΕΡΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Γυναικολόγος