Ακράτεια ούρων μικτού τύπου

Η ακράτεια ούρων στις γυναίκες διακρίνεται σε ακράτεια ούρων στην προσπάθεια, σε ακράτεια ούρων από έπειξη και σε ακράτεια ούρων μικτού τύπου. Η ακράτεια ούρων στην προσπάθεια είναι ο πιο συχνός τύπος. Οι γυναίκες που έχουν ακράτεια ούρων στην προσπάθεια παρουσιάζουν απώλεια ούρων όταν βήχουν, όταν γελούν, όταν φτερνίζονται, όταν σηκώσουν κάποιο βάρος, όταν κινηθούν έντονα ή ακόμη και όταν γυμνασθούν.

Σε βαριές περιπτώσεις μπορεί να παρατηρείται απώλεια ούρων ακόμη και στην ήπια κίνηση. Η ακράτεια ούρων από έπειξη είναι ο δεύτερος πιο συχνός τύπος. Όταν αναφερόμαστε σε ακράτεια ούρων από έπειξη, περιλαμβάνουμε και περιπτώσεις που έχουν την ίδια αιτία αλλά πιο ήπια συμπτωματολογία.

Η συχνουρία, η έπειξη προς ούρηση, και η νυχτουρία αποτελούν συμπτώματα που περιλαμβάνονται στη διαγνωστική ομπρέλα του Συνδρόμου Υπερδραστήριας Κύστης. Οι αιτίες είναι το γήρας, οι κακές συνήθειες ούρησης σε μικρότερες ηλικίες, το ιστορικό κακώσεων της ουροδόχου κύστης, ενώ η ακράτεια ούρων από έπειξη μπορεί να συνυπάρχει με καταστάσεις όπως η πρόπτωση γεννητικών οργάνων.

Στις περιπτώσεις γυναικών με ακράτεια ούρων μικτού τύπου, η ίδια ασθενής παρουσιάζει και τα δύο προαναφερθέντα είδη ακράτειας ούρων. Στις περισσότερες φορές ο ένας τύπος ακράτειας εμφανίζεται με πιο έντονα συμπτώματα και για το λόγο αυτό η κατάσταση περιγράφεται ως ακράτεια ούρων μικτού τύπου με κυριαρχούντα συμπτώματα ακράτειας από προσπάθεια ή ως ακράτεια ούρων μικτού τύπου με κυριαρχούντα συμπτώματα ακράτειας από έπειξη.

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

(Ώρες επισκέψεων )

Δευτέρα – Παρασκευή    17:30μμ – 21:30μμ


(Ώρες επικοινωνίας)

Δευτέρα-Παρασκευή       11:00πμ – 22:00μμ


Τετάρτη                              Κλειστά


Για  ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο

2310 287067

6977227190

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Icon

ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Έχοντας θέσει ως κοινό μας στόχο την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών, εργαζόμαστε όλοι από κοινού για την πραγματοποίηση του στόχου αυτού, καθώς έτσι πιστεύουμε πως πραγματοποιούμε και το καθήκον μας ως ιατροί.

themis-mikos

ΜΙΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας (Ουρογυναικολογία)

markou-margarita

ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Μαία

limberiadis-petros

ΛΥΜΠΕΡΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Γυναικολόγος