Ακράτεια ούρων: φαρμακευτική αγωγή

Η φαρμακευτική αγωγή στην αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων έχει καλά αποτελέσματα.

Στην περίπτωση ακράτειας ούρων από προσπάθεια, το φάρμακο εκλογής είναι η δουλοξετίνη. Έχει αποτέλεσμα συνήθως στο 50% των γυναικών που θα την ξεκινήσουν. Η δουλοξετίνη χορηγείται 1 ή 2 φορές ημερησίως και όσο συνεχίζεται η λήψη της, επιτυγχάνεται και ο έλεγχος των συμπτωμάτων της ακράτειας από προσπάθεια. Μετά τη διακοπή του φαρμάκου, η ακράτεια συνήθως επανεμφανίζεται.

Στην περίπτωση ακράτειας ούρων από έπειξη, οι ομάδες φαρμάκων που χρησιμοποιούνται είναι τα αντιχολινεργικά και οι αγωνιστές των β3-αδρενεργικών υποδοχέων. Τα φάρμακα αυτά έχουν αποτελεσματικότητα στις περισσότερες από τις γυναίκες που θα τα ξεκινήσουν. Ανάλογα με το σκεύασμα, λαμβάνονται μία ή περισσότερες φορές την ημέρα. Ο έλεγχος των συμπτωμάτων διαρκεί καθ’όλη τη διάρκεια της αγωγής. Η αγωγή συνήθως συνεχίζεται για >9 μήνες, οπότε και παρατηρείται έλεγχος των συμπτωμάτων σε μεγάλο βαθμό των ασθενών.

Η χορήγηση φαρμάκων για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων συνοδεύεται σε ένα ποσοστό <10% από παρενέργειες (ξηρό στόμα, ξηρά μάτια, δυσκοιλιότητα), που ανάλογα με τη βαρύτητα τους μπορεί ακόμη και να οδηγήσουν σε διακοπή της θεραπείας.

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

(Ώρες επισκέψεων )

Δευτέρα – Παρασκευή    17:30μμ – 21:30μμ


(Ώρες επικοινωνίας)

Δευτέρα-Παρασκευή       11:00πμ – 22:00μμ


Τετάρτη                              Κλειστά


Για  ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο

2310 287067

6977227190

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Icon

ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Έχοντας θέσει ως κοινό μας στόχο την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών, εργαζόμαστε όλοι από κοινού για την πραγματοποίηση του στόχου αυτού, καθώς έτσι πιστεύουμε πως πραγματοποιούμε και το καθήκον μας ως ιατροί.

themis-mikos

ΜΙΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας (Ουρογυναικολογία)

markou-margarita

ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Μαία

limberiadis-petros

ΛΥΜΠΕΡΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Γυναικολόγος