Ημερολόγιο ούρησης (3 ημερών)

Η κυστεοκήλη είναι η χαλάρωση του προσθίου τοιχώματος του κόλπου. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως το τοίχωμα του κόλπου μετατοπίζεται από τη φυσιολογική του θέση κατέρχεται προς την είσοδο του κόλπου ή και έξω από αυτήν.

Οφείλεται στην απώλεια στήριξης του προσθίου τοιχώματος του κόλπου. Οι αιτίες είναι η κύηση, ο τοκετός, η κληρονομικότητα, ο χρόνιος βήχας, η χρόνια δυσκοιλιότητα και οι βαριές χειρωνακτικές εργασίες.

Η κυστεοκήλη όταν είναι μικρή δεν έχει κανένα σύμπτωμα. Ως μικρή κυστεοκήλη ορίζουμε οποιαδήποτε χαλάρωση του προσθίου τοιχώματος του κόλπου δεν προπίπτει εκτός της εισόδου του κόλπου. Όταν η κυστεοκήλη είναι μεγαλύτερη και φθάνει στην είσοδο του κόλπου ή προβάλλει εκτός αυτής, τότε συνήθως προκαλεί συμπτώματα στη γυναίκα.

Τα συμπτώματα αυτά είναι το αίσθημα ότι κάτι προβάλλει συνεχώς έξω από τον κόλπο, το αίσθημα βάρους στα γεννητικά όργανα, ενώ σε προχωρημένες περιπτώσεις η ούρηση καθίσταται πιο δύσκολη και αργή. Πολλές γυναίκες με μεγάλη κυστεοκήλη πρέπει να ανατάξουν (να σπρώξουν/splinting) την κυστεοκήλη εντός του κόλπου για να ολοκληρώσουν την ούρηση.

Η δυσχέρεια στην ούρηση λόγω της κυστεοκήλης μπορεί να έχει αποτέλεσμα την ατελή κένωση της ουροδόχου κύστης μετά την ούρηση και την κατακράτηση μιας ποσότητας ούρων στην ουροδόχο κύστη. Αυτό συμβάλλει στην εμφάνιση ουρολοιμώξεων.

Η ακράτεια ούρων (είτε από προσπάθεια είτε από έπειξη) μπορεί να συνυπάρχει με μια κυστεοκήλη. Επειδή η αιτία της ακράτειας είναι διαφορετική από την αιτία της κυστεοκήλης, δεν είναι κανόνας ότι θεραπεύοντας την κυστεοκήλη θα διορθωθεί οποιαδήποτε συνυπάρχουσα ακράτεια ούρων.

Από το 2008 στο χώρο του ιατρείου λειτουργεί εργαστήριο πλήρους ουροδυναμικής μελέτης. Από το 2010 γίνεται διερεύνηση των παθήσεων του πυελικού εδάφους με τη χρήση διαπερινεϊκής υπερηχογραφίας. Από το 2020, έχουμε τη δυνατότητα διενέργειας κολπικής αναζωογόνησης με LASER CO2 για την αντιμετώπιση της ουρογεννητικής ατροφίας των γεννητικών οργάνων.

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

(Ώρες επισκέψεων )

Δευτέρα – Παρασκευή    17:30μμ – 21:30μμ


(Ώρες επικοινωνίας)

Δευτέρα-Παρασκευή       11:00πμ – 22:00μμ


Τετάρτη                              Κλειστά


Για  ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο

2310 287067

6977227190

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Icon

ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Έχοντας θέσει ως κοινό μας στόχο την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών, εργαζόμαστε όλοι από κοινού για την πραγματοποίηση του στόχου αυτού, καθώς έτσι πιστεύουμε πως πραγματοποιούμε και το καθήκον μας ως ιατροί.

themis-mikos

ΜΙΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας (Ουρογυναικολογία)

markou-margarita

ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Μαία

limberiadis-petros

ΛΥΜΠΕΡΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Γυναικολόγος