Κλινική εξέταση

Η κλινική εξέταση στην αξιολόγηση των παθήσεων του πυελικού εδάφους γίνεται με τη χρήση γυναικολογικής βάλβας. Η ασθενής κάθεται στο γυναικολογικό boom ή σε ένα απλό εξεταστικό κρεβάτι λυγίζοντας τα πόδια.

Αρχικά, γίνεται εκτίμηση της περιοχής των γεννητικών οργάνων, οπότε και αξιολογείται η θρέψη (παρουσία ατροφίας), τυχόν δερματολογικά προβλήματα του αιδοίου (λευκάζουσες περιοχές, παράτριμμα), τυχόν μορφώματα του δέρματος του αιδοίου (σπίλοι, κονδυλώματα, ουλές περινέου), αλλά και μορφώματα των γεννητικών οργάνων (κύστη βαρθολινείου αδένα, κιρσοί αιδοίου).

Για την διάγνωση του είδους της χαλάρωσης, η ασθενής σφίγγεται προς το περίνεο (δοκιμασία Valsalva) και ο ιατρός απομονώνει τα τοιχώματα του κόλπου ώστε να επιδειχθεί το τμήμα του κόλπου που έχει χάσει τη στήριξή του και προπίπτει.

Στη συνέχεια, η ασθενής καλείται να βήξει δυνατά 3-4 φορές ώστε να επιδειχθεί τυχόν ακράτεια ούρων στην προσπάθεια.

Τέλος, διενεργείται αμφίχειρη γυναικολογική εξέταση ώστε να εκτιμηθεί η κινητικότητα των έσω γεννητικών οργάνων, η παρουσία άλγους στην ψηλάφηση, η παρουσία τυχόν όγκων της ελάσσονος πυέλου, αλλά και η εκτίμηση της ισχύος των μυών του πυελικού εδάφους.

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

(Ώρες επισκέψεων )

Δευτέρα – Παρασκευή    17:30μμ – 21:30μμ


(Ώρες επικοινωνίας)

Δευτέρα-Παρασκευή       11:00πμ – 22:00μμ


Τετάρτη                              Κλειστά


Για  ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο

2310 287067

6977227190

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Icon

ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Έχοντας θέσει ως κοινό μας στόχο την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών, εργαζόμαστε όλοι από κοινού για την πραγματοποίηση του στόχου αυτού, καθώς έτσι πιστεύουμε πως πραγματοποιούμε και το καθήκον μας ως ιατροί.

themis-mikos

ΜΙΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας (Ουρογυναικολογία)

markou-margarita

ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Μαία

limberiadis-petros

ΛΥΜΠΕΡΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Γυναικολόγος