Κυστεοκολπικό Συρίγγιο

Συρίγγιο είναι η επικοινωνία μεταξύ δύο οργάνων του σώματος που φυσιολογικά δεν πρέπει να υπάρχει. Στις περιπτώσεις που έχουμε συρίγγιο στην ουροδόχο κύστη, κάποια αιτία έχει οδηγήσει στην δημιουργία επικοινωνίας μεταξύ της ουροδόχου κύστης και του κόλπου, της ουροδόχου κύστης και της μήτρας ή (πολύ σπάνια) της ουροδόχου κύστης και του εντέρου. Ακόμη, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι ουρητήρες (οι επιμήκεις λεπτοί σωλήνες που μεταφέρουν τα ούρα από τα νεφρά στην ουροδόχο κύστη) επικοινωνούν με τον κόλπο, οπότε δημιουργείται πάλι συρίγγιο.

Η επιδιόρθωση ενός συριγγίου γίνεται ανάλογα με τη θέση του και τα όργανα του σώματος τα οποία εμπλέκονται. Συνήθως, απαιτείται ένα διακοιλιακό χειρουργείο (λαπαροτομία/λαπαροσκόπηση), κατά το οποίο αφαιρείται ο πόρος του συριγγίου και αποκαθίσταται η ανατομία των οργάνων που εμπλέκονται. Ο ουρολόγος είναι ο υπεύθυνος ιατρός ο οποίος σε συνεργασία με έναν γενικό χειρουργό (σε συρίγγια του ουροποιητικού που επικοινωνούν με έντερο) ή με γυναικολόγο (σε συρίγγια του ουροποιητικού που επικοινωνούν με τη μήτρα).

Η ασθενής μετά το χειρουργείο παραμένει για 2-3 εβδομάδες με ουροκαθετήρα ουροδόχου κύστης (Foley), ενώ οι ουρητηρικοί καθετήρες που εφαρμόζονται διεγχειρητικά αφαιρούνται 6-8 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

(Ώρες επισκέψεων )

Δευτέρα – Παρασκευή    17:30μμ – 21:30μμ


(Ώρες επικοινωνίας)

Δευτέρα-Παρασκευή       11:00πμ – 22:00μμ


Τετάρτη                              Κλειστά


Για  ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο

2310 287067

6977227190

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Icon

ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Έχοντας θέσει ως κοινό μας στόχο την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών, εργαζόμαστε όλοι από κοινού για την πραγματοποίηση του στόχου αυτού, καθώς έτσι πιστεύουμε πως πραγματοποιούμε και το καθήκον μας ως ιατροί.

themis-mikos

ΜΙΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας (Ουρογυναικολογία)

markou-margarita

ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Μαία

limberiadis-petros

ΛΥΜΠΕΡΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Γυναικολόγος