Κυστεοσκόπηση

Η κυστεοσκόπηση είναι η επισκόπηση του εσωτερικού της ουροδόχου κύστης με τη χρήση ενδοσκοπίου. Τα ενδοσκόπια είναι εξειδικευμένα ιατρικά εργαλεία που δίνουν στον ιατρό τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί πολύ λεπτές κάμερες και ταυτόχρονα να πραγματοποιεί επεμβάσεις μέσα από ίδιο όργανο. Τα ενδοσκόπια προσφέρονται για διάγνωση αλλά και ταυτόχρονη θεραπεία. Το ενδοσκόπιο που χρησιμοποείται στην περίπτωση της κυστεοσκόπησης ονομάζεται κυστεοσκόπιο.

Κατά τη διάρκεια της κυστεοσκόπησης πραγματοποιείται έλεγχος της ουρήθρας, των στομίων των δύο ουρητήρων, και του τοιχώματος της ουροδόχου κύστης. Αξιολογείται η μορφολογία του εσωτερικού του τοιχώματος της ουροδόχου κύστης (ουροθήλιο), αλλά και αποκλείονται η παρουσία ξένων σωμάτων (π.χ. λίθοι, πλέγματα) ή μοφωμάτων του ουροθηλίου (θήλωμα, κακοήθειες). Τέλος, με την κυστεοσκόπηση είναι δυνατόν να προσδιορισθεί η χωρητικότητα της ουροδόχου κύστης.

Η κυστεοσκόπηση γίνεται με τοπική νάρκωση (συνήθως χρησιμοποιείται το εύκαμπτο κυστεοσκόπιο) ή με γενική νάρκωση (συνήθως χρησιμοποιείται το άκαμπο κυστεοσκόπιο) οπότε δίδεται η δυνατότητα και για τη διενέργεια επεμβάσεων.

Στην περίπτωση της ακράτειας ούρων η κυστεοσκόπηση είναι χρήσιμη για τον αποκλεισμό παθολογίας που μπορεί να προκαλέσει υπερδραστηριότητα του εξωστήρα (λίθοι, μορφώματα, πλέγμα).

Επίσης, η κυστεοσκόπηση είναι πολύ χρήσιμη στη διερεύνηση του χρόνιο πυελικού άλγους ή της αιματουρίας μετά από επέμβαση για πρόπτωση ή ακράτεια με χρήση πλέγματος ή ταινίας.

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

(Ώρες επισκέψεων )

Δευτέρα – Παρασκευή    17:30μμ – 21:30μμ


(Ώρες επικοινωνίας)

Δευτέρα-Παρασκευή       11:00πμ – 22:00μμ


Τετάρτη                              Κλειστά


Για  ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο

2310 287067

6977227190

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Icon

ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Έχοντας θέσει ως κοινό μας στόχο την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών, εργαζόμαστε όλοι από κοινού για την πραγματοποίηση του στόχου αυτού, καθώς έτσι πιστεύουμε πως πραγματοποιούμε και το καθήκον μας ως ιατροί.

themis-mikos

ΜΙΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας (Ουρογυναικολογία)

markou-margarita

ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Μαία

limberiadis-petros

ΛΥΜΠΕΡΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Γυναικολόγος