Ορθοκήλη

Η ορθοκήλη είναι η χαλάρωση του οπισθίου τοιχώματος του κόλπου. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως το τοίχωμα του κόλπου μετατοπίζεται από τη φυσιολογική του θέση και κατέρχεται προς την είσοδο του κόλπου ή και έξω από αυτήν. Οφείλεται στην απώλεια στήριξης του οπισθίου τοιχώματος του κόλπου. Οι αιτίες είναι η κύηση, ο τοκετός, η κληρονομικότητα, ο χρόνιος βήχας, η χρόνια δυσκοιλιότητα και οι βαριές χειρωνακτικές εργασίες.

Η ορθοκήλη όταν είναι μικρή δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα. Ως μικρή ορθοκήλη ορίζουμε οποιαδήποτε χαλάρωση του οπισθίου τοιχώματος του κόλπου δεν προπίπτει εκτός της εισόδου του κόλπου. Όταν η ορθοκήλη είναι μεγαλύτερη και φθάνει στην είσοδο του κόλπου ή προβάλλει εκτός αυτής, τότε συνήθως προκαλεί συμπτώματα στη γυναίκα.

Τα συμπτώματα αυτά είναι το αίσθημα ότι κάτι προβάλλει συνεχώς έξω από τον κόλπο, το αίσθημα βάρους στα γεννητικά όργανα, ενώ σε προχωρημένες περιπτώσεις η αφόδευση καθίσταται πιο δύσκολη και συνδέεται με χρόνια δυσκοιλιότητα. Πολλές γυναίκες με μεγάλη ορθοκήλη πρέπει να ανατάξουν (να σπρώξουν/splinting) την ορθοκήλη εντός του κόλπου για να ολοκληρώσουν την αφόδευση.

Η εντεροκήλη είναι η χαλάρωση του ανώτερου τμήματος του οπισθίου τοιχώματος του κόλπου. Έχει σημασία να γίνει διαφορική διάγνωση μεταξύ ορθοκήλης και εντεροκήλης, γιατί συνήθως η εντεροκήλη δεν διορθώνεται με την απλή οπίσθια κολπορραφία που χρησιμοποιούμε για την χειρουργική αποκατάσταση της ορθοκήλης. Συνήθως, για να διορθωθεί σωστά η εντεροκήλη επιστρατεύονται χειρουργικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην αποκατάσταση της πρόπτωσης κολοβώματος του κόλπου.

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

(Ώρες επισκέψεων )

Δευτέρα – Παρασκευή    17:30μμ – 21:30μμ


(Ώρες επικοινωνίας)

Δευτέρα-Παρασκευή       11:00πμ – 22:00μμ


Τετάρτη                              Κλειστά


Για  ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο

2310 287067

6977227190

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Icon

ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Έχοντας θέσει ως κοινό μας στόχο την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών, εργαζόμαστε όλοι από κοινού για την πραγματοποίηση του στόχου αυτού, καθώς έτσι πιστεύουμε πως πραγματοποιούμε και το καθήκον μας ως ιατροί.

themis-mikos

ΜΙΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας (Ουρογυναικολογία)

markou-margarita

ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Μαία

limberiadis-petros

ΛΥΜΠΕΡΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Γυναικολόγος