Υποτροπή πρόπτωσης

Υποτροπή πρόπτωσης συμβαίνει όταν έχουμε επανεμφάνιση της χαλάρωσης των γεννητικών οργάνων μετά από χειρουργική αποκατάσταση. Σε γενικές γραμμές η υποτροπή δεν είναι σπάνια. Υπάρχουν μελέτες που ανεβάζουν τα ποσοστά υποτροπής μετά χειρουργική αποκατάσταση της πρόπτωσης έως και 50%.

Η υποτροπή της πρόπτωσης μπορεί να συμβεί είτε στην περιοχή του κόλπου που έχει ήδη γίνει το χειρουργείο, είτε σε νέα περιοχή του κόλπου. Για παράδειγμα, η επανεμφάνιση μιας κυστεοκήλης (χαλάρωση του προσθίου τοιχώματος του κόλπου) μετά από χειρουργική επέμβαση για κυστεοκήλη είναι υποτροπή κυστεοκήλης.

Η εμφάνιση ορθοκήλης (χαλάρωση του οπισθίου τοιχώματος του κόλπου) μετά από χειρουργική επέμβαση για κυστεοκήλη ανήκει στην κατηγορία των υποτροπών χωρίς όμως πραγματικά να είναι υποτροπή της χαλάρωσης, αφού στο πρώτο χειρουργείο δεν έγινε επέμβαση για την ορθοκήλη.

Η υποτροπή της χαλάρωσης μετά από χειρουργική επέμβαση οφείλεται συνήθως στην κακή ποιότητα των ιστών της ασθενούς, στις κακές συνήθειες σε ό,τι αφορά την άρση βάρους και τη δυσκοιλιότητα της ασθενούς, ενώ πιο σπάνια μπορεί να είναι απότοκος κακής χειρουργικής τεχνικής ή επιπλοκής της πρώτης επέμβασης.

Η διάγνωση της υποτροπής της χαλάρωσης του πυελικού εδάφους γίνεται με το ιστορικό και την κλινική εξέταση. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται εάν η νέα χαλάρωση αφορά την ήδη χειρουργηθείσα περιοχή ή κάποιο άλλο τμήμα του κόλπου.

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

(Ώρες επισκέψεων )

Δευτέρα – Παρασκευή    17:30μμ – 21:30μμ


(Ώρες επικοινωνίας)

Δευτέρα-Παρασκευή       11:00πμ – 22:00μμ


Τετάρτη                              Κλειστά


Για  ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο

2310 287067

6977227190

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Icon

ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Έχοντας θέσει ως κοινό μας στόχο την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών, εργαζόμαστε όλοι από κοινού για την πραγματοποίηση του στόχου αυτού, καθώς έτσι πιστεύουμε πως πραγματοποιούμε και το καθήκον μας ως ιατροί.

themis-mikos

ΜΙΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας (Ουρογυναικολογία)

markou-margarita

ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Μαία

limberiadis-petros

ΛΥΜΠΕΡΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Γυναικολόγος