Χαλάρωση γεννητικών οργάνων: Πεσσοί

Οι κολπικοί πεσσοί είναι ιατρικά βοηθήματα που χρησιμοποιούνται στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης των γεννητικών οργάνων. Συνήθως αποτελούνται από ιατρική σιλικόνη και έχουν μέγεθος από 4cm έως 10 cm (διάμετρος). Το σχήμα τους ποικίλλει: απλοί δακτύλιοι, δίσκοι, δίσκοι με διόγκωση στο κέντρο (σαν πιπίλα), κύβοι, ή ακόμη  και φουσκωτές σφαίρες.

Οι πεσσοί αποτελούν μια άριστη προσωρινή λύση στο θέμα της πρόπτωσης. Ως μόνιμη λύση, η πρώτη επιλογή είναι η χειρουργική αποκατάσταση του προβλήματος. Κάθε περίπτωση, όμως, εξατομικεύεται ώστε να λαμβάνεται η καλύτερη δυνατή απόφαση για την κάθε ασθενή.

Ιδανικά, οι πεσσοί θα πρέπει να αλλάζουν κάθε 3-6 μήνες, ενώ συστήνεται η συστηματική εφαρμογή τοπικής ενδοκολπικής φροντίδας (ενυδατικές, αντιβιοτικές, ορμονικές ενδοκολπικές αλοιφές). Κατά τη χρήση των πεσσών είναι σύνηθες να παρουσιάζονται μικροαιμορραγίες, αυξημένες κολπικές εκκρίσεις, δύσοσμα κολπικά υγρά, ή και κολπίτιδες. Για το λόγο αυτό, όχι σπάνια χρειάζεται διακοπή της χρήσης του πεσσού έως την θεραπεία των καταστάσεων αυτών.

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

(Ώρες επισκέψεων )

Δευτέρα – Παρασκευή    17:30μμ – 21:30μμ


(Ώρες επικοινωνίας)

Δευτέρα-Παρασκευή       11:00πμ – 22:00μμ


Τετάρτη                              Κλειστά


Για  ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο

2310 287067

6977227190

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Icon

ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Έχοντας θέσει ως κοινό μας στόχο την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών, εργαζόμαστε όλοι από κοινού για την πραγματοποίηση του στόχου αυτού, καθώς έτσι πιστεύουμε πως πραγματοποιούμε και το καθήκον μας ως ιατροί.

themis-mikos

ΜΙΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας (Ουρογυναικολογία)

markou-margarita

ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Μαία

limberiadis-petros

ΛΥΜΠΕΡΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Γυναικολόγος